1 milyon hanenin doğalgaz ve elektrik faturasına zam geliyor: İşte o kişiler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1 milyon hanenin doğalgaz ve elektrik faturasına zam geliyor: İşte o kişiler

1 milyon hanenin doğalgaz ve elektrik faturalarına zam gelecek. Fazla kullanan yüksek fatura verecek.

Ekonomi 23 Eylül 2024 0
1 milyon hanenin doğalgaz ve elektrik faturasına zam geliyor: İşte o kişiler

1 milyon abonenin doğalgaz ve elektrik faturalarına zam geliyor. İşte o kişiler.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Ba­kanı Alparslan Bay­raktar geçen gün bir açıklama yapmış ve elektrik ile doğalgaz faturalarında artık gelire göre fatura döneminin geleceğini söyledi. Bakan Bayraktar'ın açıklaması sonrası detaylar da belli oldu ve kimlerin yüksek fatura ödeyeceğine dair detaylara yer verildi.

Doğalgaz faturalarına ciddi bir destek uygulandığını söyleyen Bakan, bu desteğin mümkün olduğu sürece devam edeceğini söyledi.

Desteklerin ilerite tketim esasına göre devam edileceğini, bunun için çalışmalar yapıldığıknık söyleyen Bakan Bayraktar, çopk elektrik tüketenin maliyetine katlandığı destek modeline geçileceğini söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu süreçte önce­likli çalıştığımız alanlardan bir tanesi aynı zamanda enflasyonla mücadele. Bu arada tü­ketim gruplarında farklı bir uygulama içe­risine girebiliriz"

Yüzde 3'lük dilimin yüksek tüketim kategorisinde yer aldığını bildiren Bakan, maliyetine katlanabilecek gruplarda maliyet esdaslı fiyatlandırmaya geçmeyi planladıklarını söyledi. Bu kapsamda 1 milyon abonenin etkileceğini söyleyen Bakan, uygulamanın 2025 yılında hayata geçeceğini söyledi.

Ne olacak, nasıl olacak?

Özet geçmek gerekirse 2025 yılında gelecek düzenleme ile birlikte artık elektrik ile doğalgaz faturalarında yüksek tüketim yapanlar yüksek tüketim ödemesi yapacak. Merkezi sistem ile ısınan apartmanlarda ise tüketim bedeli daire üzeirnden hesaplanacak ve buna göre destek devam edecek.

Yüksek harcama yapanlar, bir kademeden sonra üst dilime girecek ve daha fazla fatura ödeyecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç