1 Ağustos'ta Asgari Ücrete Ara Zam Yapılması Bekleniyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1 Ağustos'ta Asgari Ücrete Ara Zam Yapılması Bekleniyor!

Asgari ücrete, 1 Ağustos'ta ara zam yapılması bekleniyor. Kulis bilgisi sızdı. İşte haberin detayları...

1 Ağustos'ta Asgari Ücrete Ara Zam Yapılması Bekleniyor!

Asgari ücrete, 1 Ağustos'ta ara zam mı yapılacak?

Kulislerden gelen son dakika bilgisine göre, asgari ücrete Ağustos ayında sürpriz bir zam ara zammın yapılması bekleniyor. Devletin, asgari ücretli çalışanlardan aldığı tepkilere kayıtsız kalmaması ve 1 Ağustos'ta maaşlara 3.000 TL zam yapılması bekleniyor.

3 Temmuz tarihinde TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları sonrasında hem memur hem de emekli maaşlarına gelecek zamlar belli olmuştu. Öte yandan hükümet 10 bin TL olan en düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL’ye çıkarmıştı. Milyonlarca kişi asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceğini merak etmeye başladı.

Özellikle geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar maaşlarına zam gelmesini devam ederken, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam gelmeyeceğini net bir şekilde ifade etmişti. Ancak kulislerdeki iddiaya göre asgari ücrete ağustos ayında ara zam gelebilir.

ASGARİ ÜCRETE 3 BİN TL ZAM BEKLENİYOR

Hükümet sürekli olarak asgari ücrete ara zam gelmeyeceğini net bir şekilde dile getirmişti. Ancak SGK uzmanları asgari ücrete ara zam yapılmaması halinde vatandaşların daha fazla geçim sıkıntısı yaşayacağını dile getiriyor. Bu kapsamda da uzmanlar asgari ücret tespit komisyonunun yakın zamanda toplanıp asgari ücrete zam kararı alacağını iddia ediyor.

AÇLIK SINIRI 19 BİN TL

Şu anda 17 bin 2 TL olarak ödenen asgari ücrete en az 3 bin TL zam gelerek yeni asgari ücretin 20 bin 2 TL’ye çıkarılması bekleniyor. Son olarak yapılan açıklamaya göre açlık sınırı 19 bin TL seviyesine çıkmış durumda. Açlık sınırı 4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli bir şekilde yaşayabilmesi için tüketmesi gereken besinlerin tutarlarını ifade ediyor.

Sizce, asgari ücrete zam yapılmalı mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından yazmayı unutmayın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Ben asgari ücretle çalışıyorum ve eşinden ayrı bir bireyim ve benim iki tane çocuğum var şu anda en düşük fatura nerden baksanız 500 tl ödüyorum kışı düşünemiyorum artık ve nasıl geçinecek bu insanlar siz bir düşünün isterseniz herkes sizin gibi bir dünya para almıyor kimseye muhtaç olmayalım diye asgari ücrete hiç memnun kalmadığımız işlerde çalışmak zorunda kalıyoruz üzülüyorum bu ülkede olduğuma ve yazık gerçekten