Starbucks'a boykot Espressolab'a yaradı.
İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği alçakça saldırılar sonrası ülkemizde İsrail menşeli ürünlere boykotlar artmıştı. Boykot edilen yerlerin başında kahve devi Starbucks var. Ciddi bir boykot sonrası geçen senelere göre çok daha düşçük karlar elde eden Starbucks, artık eskisi kadar kalabalık değil.
1985 doğumlu Esat Kocadağ Espressolab markasıyla yeni işyerini hayata geçirmişti. Kocadağ, Köklü Sütiş markasının üçüncü kuşak temsilcisi olarak bilinir ve bu aileden gelen girişimci ruhunu kahve sektörüne taşımıştır.
2022 yılında 2 milyon dolar yatırımla İstanbul Merter'de eski bir kağıt fabrikasını dönüştüren ve Espressolab Roastery'yi kuran Kocadağ, kısa sürede hızlı şekilde büyüdü. Avrupa'nın en büyük kahve deneyim merkezinin doğması ile merkez günde 10 bin müşteriye kadar çıktı.
Kocadağ şirket ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında her 3 günde 1 yeni şube açmaya başladıklarını söyledi ve markanın büyüme hızının yüksek olduğunu ifade etti.
30 BİN DOLARLA BAŞLAMIŞ
Espressolab adlı kuruluşunu 30 bin dolarlık yatırımla kurduğu öğrenilen Kocadağ, kısa sürede hızlı şekilde büyüdü.
ERDOĞAN AÇILIŞA KATILMIŞTI
Espressolab adlı kahvecinin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmıştı.
Kocadağ konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
'Şu anda 6'sı yurt dışında olmak üzere 36 şubemiz var. Hedefimiz 2018'de bu sayıyı ikiye katlamak. İnşallah 2018 sonunda 72 şubeyi bulacağız. Toplam çalışan sayımız Sütiş'le bin 700 kişi. Espressolab'da yaklaşık 300 kişi çalışıyor. Espressolab'a yatırım olarak şu ana kadar 20 milyon lira harcadık. Bu rakam sene sonunda 50 milyon lira olacak. Birçok üniversitede varız. Müşterilerimizin yüzde 70'i 18-23 yaş. Öğrenci portföyü daha bilinçli ve bizi daha çok sevmeye başladılar. Onlar mezun olduklarında mavi ya da beyaz yaka olduklarında yine gelip bizi bulacaklar. Geleceğe yatırım yapıyoruz"