Yedieminlerde 100 bin araç böyle çalındı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yedieminlerde 100 bin araç böyle çalındı

Yedieminlerde 100 bin aracın olmadığı, bir şekilde çalındığı ortaya çıktı. İşte araçları çalanların yöntemi.

Taşıt 3 Mayıs 2024 2
Yedieminlerde 100 bin araç böyle çalındı

100 bin araç çalındı.

Oto hırsızlık çeteleri son dönemlerde büyük vurgunlar yapmaya devam ediyor. Otoparklarda 3 yıl gibi uzun süre bekleyen ya da üzerinde çok fazla haciz olan araçlar, sahte evraklarla alınıyor ve araçlar sırra kadem basıyor.

Geçen Kasım yaında yedieminlerde tutulan araçların ekonomiye kazandırılacağı ve 2. el piyasasında bu yolla fiyatların aşağı çekileceği bildirilmişti. Bu karar sonrası yedieminlerde olan araçların kayıtları sıkı bir denetime tabi tutuldu.

Bunun yanı sıra Yalova'da üzerinde haciz olan aracını almaya giden bir kişi, aracını bulamadı ve şikayette bulundu. Bunun üzerine inceleme başlatıldı ve söz konusu otoparkta 300 aracın kaybolduğu bildirildi.

Türkiye Gazetesi'nde yayınlanan haberde oto hırsızların yediemin işletmesindekilerle anlaştığı ve ruhsat sahipleri üzerine sahte vekalet aldığı ve araçları bu şekilde otoparktan alıp götürdüğü ortaya çıktı. Bu şekilde alınan bazı araçların satıldığı, bazılarının parçalandığı ve parçalarının satıldığı, bazılarının ise henüz durduğu öğrenildi.

Alınan bilgilere göre oto hırsızlığı yapan çetelerin en karlı ve risksiz gördüğü araçlar yedieminlerde oluyor. Özellikle 3 yıldan fazla süredir alınmayan araçlar hedef haline geliyor. Otopark işletmecisi ile anlaşma yapılıyor ve ruhsat sahibi adın sahte belgelerle vekaletname çıkarılarak araç bu şekilde çıkarılıyor.

Otoparkçı bu pazarlıktan yüzde 30 para alıyor. Eğer otopark bu çeteden birine aitse paranın hepsi kendilerine kalıyor. Bu vurgun yapıldıktan sonra otopark başkasına devrediliyor. Bu şekilde de vurgun yapılıyor ve son olarak otopark çeteden olmayan birine bırakılıyor.

100 BİN ARAÇ YOK

Geçen aylarda yapılan açıklamada yedieminlerde milyonlarca araç olduğu ve bunların piyasaya sürüleceği bildirildi. Türkiye Gazetesi, bu araçların, devletin sistemindeki sayı ile arasındaki farkın 100 bin olduğunu söyledi.

Eksik araçlarla ilgili açılan davalar devam ediyor.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Gün Önce
yedi eminlerin hepsi hırsız çakal
Ziyaretçi 16 Gün Önce
Yine birileri ekmek yedi bu işten bizde izleyip şaşırıyoruz yada şaşırmış gibi yapıyoruz film sahnelerini araymayan bir ülkedeyiz hergün ayrı bir heyecan