Vergi kaçıranları ihbar edene 84 bin TL para ödülü verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vergi kaçıranları ihbar edene 84 bin TL para ödülü verilecek

Vergi kaçıranları ihbar edenlere para ödülü verileceği açıklandı. İşte gelen son dakika bilgileri.

Ekonomi 3 Mayıs 2024 1
Vergi kaçıranları ihbar edene 84 bin TL para ödülü verilecek

Vergi kaçıranı ihbar edene ödül verilecek.

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında vergi kaçıranlara göz açtırılmıyor. Bu kapsamda birçok firma hakkında inceleme başlatılırken başlatılan inceleme kapsamında birçok firmaya cezalar kesilirken firmaları ihbar edenlere de ödüller verildi.

Kayıt dışı ekonomi ile mücadelede devletten vergi kaçıranlara devlet göz açtırmıyor.

Kayıtlı ekonomiye geçişte başarılı olabilmek için kamu kurum ve kuruluşları, birlikler ve sivil toplum kuruluşları ile toplıumın tüm kesimleri desteklenecek. Kurumların etkin şekilde işbirliğinde olması bu konuda önem taşıyor.

Geçen sene Gelir İdaresi Başkanlığı'na vergi kaçıranlar için ihbarlar geldi. 176 kişi gelir idaresine gelerek vergi kaçıranları ihbar etti.

İhbar eden kişilerden 176 kişinin ihbarı gerçek çıktı v ekesinleşen verginin tahsili sonrası bu kişilere ödül verildi.

Vergi kaçağını ihbar edenlere, tahsil edilen verginin belirli bir oranı kadar ikramiye ödemesi yapılıyor. Bu kapsamda 176 kişiye toplamda 14 milyon 832 bin 566 liralık ödül verildi. Ortalamaya vurduğumuzda kişi başına 84 bin TL civarında bir ödül ödemesi olduğu görüldü.

Vergi kaçakçılığı ihbarında bulunmak için öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığı ya da Vergi Dairelerine gitmeniz gerekmektedir. Vergi kaçakçılığı yapan söz konusu işletmeyi ihbar ettikten sonra vergi memurları, söz konusu işletme hakkında inceleme başlatır. Başlatılan inceleme kapsamında vergi kaçırdığı tespit edilen işletmeye ceza kesilir ve vergi tahsiline başlanır. Vergi tahsil edildikten sonra ihbar eden kişiye ödül verilir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Gün Önce
ozmn ilk ihbari ben berim mülteciler vergi vermiyor bizim verdigimiz vergiler onlara maaş olarak devlet ödüyor hani adalet ???