Tim Başkanı Gültepe: Türkiye çok pahalı bir ülke
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tim Başkanı Gültepe: Türkiye çok pahalı bir ülke

TİM Başkanı Gültepe yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'nin çok pahalı bir ülke olduğunu söyledi.

Ekonomi 3 Mayıs 2024 1
Tim Başkanı Gültepe: Türkiye çok pahalı bir ülke

TİM Başkanı: Türkiye pahalı bir ülke.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bir son dakika açıklamasında bulundu. Dış Ticaret Kompleksi'nde basın mensupları ile bir araya gelen TİM Başkanı Mustafa Gültepe dikkat çeken ifadeler kullandı. Gültepe açıklamasında Türkiye'nin durumuna değindi ve diğer ülkekere göre ülkemizin pahalı olduğuna yer verildi.

Sürekli birliklerle ticari heyetler ve temsilcilerle birlikte turlara katıldıklarını söyleyen Gültepe, Türkiye'yi tanıtmak amacıyla farklı pazarlara gittiklerini söyledi.

Rekabetçiliğin ortaya konulması gerektiğini söyleyerek sözlerine başlayan Gültepe, "Rekabetçiliğimizi ortaya koymamız lazım. Türkiye şu anda rekabetçi bir ülke değil. Yani Türkiye şu anda çok pahalı bir ülke" ifadelerini kullandı.

KAYIPLAR KARŞILANMALI

TİM Başkanı Gültepe yaptığı son dakika açıklamasında ihracatçıların rekabetçilik konusunda desteklenmesi durumunda İsrail ile olan yıllık ihracatı çok daha farklı ülkelerde 2'ye 3'e katlayacaklarını söyledi.

Gültepe sözlerinin devamında bununla birlikte İsrail'e yüzde 70-75 oranında ihracat yapan firmalarla Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının temasa geçmesi gerektiğini söyledi. Gültepe yaptığı açıklamada bu ülkeye ihracat yapan firmaların ödenecek kredilerinin olduğunu, firmaların maddi kayıpları için devletin destek sunması gerektiğini söyledi.

PAHALI ÜLKEYİZ

Gültepe sözlerinde ülkemizin pahalı bir ülke olduğunu söyledi. Gültepe açıklamasında, "Türkiye şu anda çok pahalı bir ülke" ifadelerini kullandı. Kadın erkek diğer vatandaşlar bu sayfada > Bilgi alış verişinde bulunmak için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Gün Önce
kimin sayesinde acaba?