Son dakika: Kripto para alımı satımına 2 vergi geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Kripto para alımı satımına 2 vergi geliyor

Son dakika haberi: Kripto para alımı satımına 2 yeni vergi geleceği açıklandı. Gelen son dakika açıklaması ve detaylar yazımızda.

Kripto Paralar 6 Mayıs 2024 5
Son dakika: Kripto para alımı satımına 2 vergi geliyor

Bitcoin ve diğer coinleri alıp satanlar dikkat! Kripto para düzenlemesi geliyor: Kripto para alıp satanlara vergi geliyor.

Kripto para yasası üzerinde çalışmalar devam ediyor. Devam eden çalışmalar kapsamında kripto varlıklara iki yeni vergi geleceği bildirilirken vergilerin ne olacağı konusunda detaylara yer verildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi/Hukuk Fakültesi-Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Murat Batı yaptığı son dakika açıklamasında yeni düzenleme kapsamında kripto varlıklara vergi geleceğini söyledi.

Gider Vergisi Kanununa bir tür işlem vergisi eklenmesi, yani alım satımlarda yeni bir vergi konulmasının gündemde olduğunu söyleyen Batı, stopajın da gelmesinin beklendiğini söyledi.

Batı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kripto varlıkların vergilemesiyle alakalı 

Gider Vergileri Kanunu’na bir tür “işlem” vergisinin eklenmesi yani yeni bir vergi konulması ve

Gelir Vergisi Kanunu m.75 uyarınca (MSİ) stopaj yoluyla da vergilendirilmesi amaçlanıyor. 

Bir değişiklik olmazsa Haziranda yasalaşacak"

NE ZAMAN GELECEK?

Batı açıklamasında düzenlemenin Haziran ayında geleceğini söyledi.

Finans7 olarak gelen son bilgilere göre değerlendirme yaptığımızda bu ay sonunda kripto para yasasının meclise gelmesini ve gelecek ay yasalaşmasını bekliyoruz. Düzenleme geldiğinde haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

GEÇMİŞİ KAPSAYACAK MI?

Bu konuda kanunda bir madde olması durumunda geçmiş kazançlar da ele alınabilir. Ancak kanunun Haziran sonrası için geçerli olması bekleniyor. Sizce geçmiş kazançları kapsamalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Gün Önce
önce kamudaki israfı önleyin sonra milletin elindeki kriptolara bakın
Ziyaretçi 13 Gün Önce
geçmişe kanun işlemez
Ziyaretçi 13 Gün Önce
devlet birşey uretemedigi için vatandaşın vergisi kesilmiş paradan yine vergi almak istiyor sanayisi beton olan bir ülkede tabiki fiyatlar artacak arsa ve konutlarda kara para aklamanin önüne önce hükümet geçsin
Ziyaretçi 13 Gün Önce
kripto sektörüne vurulan bir darbe olacaktır. 2 vergi ve stopaj da olursa kimse kripto yatırımı yapmayacaktır. Dubai gibi yerlere gidip 0 vergi ile kazançlarını alacaklardır. ülkeye döviz girdisi olması için vergilendirmeden vazgecilmelidir
Ziyaretçi 13 Gün Önce
türk borsalarında kimse kimse işlem yapmaz parayıda takip edemez devlet zorla insanları illegale sevk etmeyin dönüp bakanlıklardaki israfları kesin önce