Son dakika: Benzin, motorin, alkol ve sigaraya ÖTV zammı geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Benzin, motorin, alkol ve sigaraya ÖTV zammı geliyor

Enflasyon rakamları açıklandı ve Temmuz ayında alkol, sigara ile akaryakıta gelecek ÖTV zammı belli oldu. İşte zam miktarı.

Ekonomi 3 Mayıs 2024 1
Son dakika: Benzin, motorin, alkol ve sigaraya ÖTV zammı geliyor

Benzin, motorin, alkol ve sigaraya zam geliyor. İşte beklenen 2024 zammı.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl bir son dakika açıklamasında bulundu. Bingöl yaptığı açıklamada 3 Temmuz tarihinde birçok kalemde uygulanacak ÖTV zamlarını değerlendirdi ve ne kadar zam geleceği yönünde önemli değerlendirmeler yaptı.

Bugün enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra bir hesaplama yapan Ozan Bingöl, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aksi bir karar almaması durumunda en iyimser tarihle ÖTV'lere gelecek zam oranlarının şu şekilde olacağını aktardı:

1 Litre benzindeki ÖTV tutarı 9,45 liradan 10,92 liraya

1 Litre motorindeki ÖTV tutarı 8,86 liradan 10,24 liraya

1 Litre alkoldeki ÖTV tutarı 1.062 liradan 1.228 liraya yükselecektir.

Yani aksi bir karar alınmadıkça 3 Temmuz 2024 tarihinde “Akaryakıt, Alkol ve Tütün” ürünlerine uygulanan ÖTV tutarlarında otomatik olarak yapılacak artış oranı (Mayıs ve Haziran ÜFE sıfır bile gelse) %15,61 olacaktır

NE OLACAK? NE KADAR ZAM GELECEK?

Ozan Bingöl'ün açıklamasına göre Temmuz ayından sonra benzine 1.47 TL, motorine 1.38 TL, 1 litre alkol fiyatına  166 liralık zam geleceği öğrenildi. Tütün ürünlerinden alınan KDV oranlarına da yüzde 15.61 seviyesinde zam gelecek ve 2-3 liralık bir ÖTV zammının olabileceği bildirildi.

TEK İHTİMAL: CUMHURBAŞKANI KARARI

Cumhurbaşkanı kararı olmaması durumunda yukarıdaki zam oranları 3 Temmuz'dan sonra fiyatlara otomatik şekilde fiyatlara yansıyacak. Sizce ne kadar zam gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 16 Gün Önce
garibanlar ölsün soyun garibani zenginlerinde vergilerine af getirin zenginin devleti olun hep