Piyasaların beklediği haber geldi: Standard Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Piyasaların beklediği haber geldi: Standard Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

S&P'den bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde Türkiye'nin kredi notunun yükseltildiğine yer verildi.

Ekonomi 3 Mayıs 2024 07:32 0
Piyasaların beklediği haber geldi: Standard Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Son dakika: S&P Türkiye'nin kredi notunu yükseltti.

Standard Poor's (SP) tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada ülkemizin kredi notunun düzenlendiğine ve B olan kredi notunun yükseltildiğine yer verildi.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard Poor's açıklamasına baktığımızda B olan kreid notunun B+'ya çıkarıldığına yer verildi.

Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu.

KARAR NASIL ALINDI

S&P Global'den yayımlanan metne göre alınan bu karar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) net döviz rezervlerinin güçlenmesi ve para politikalarının etkinliğinin artması durumunda görünümün olumluya dönebileceği beklentisiyle alındı.

ENFLASYON NE OLACAK?

S&P'nin açıklamasında, 2026 yılına kadar yenilenen siyasi belirsizliğin azalmasıyla yeni ekibin, Türk ekonomisini dış borçla finanse edilen tüketimden daha dengeli dış ve mali hesaplara ve daha kabul edilebilir enflasyon seviyelerine doğru yeniden dengeleyeceği öngörülüyor.

Ülke ekonomisine ilişkin tahminlerin de yer aldığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin bu sene ve gelecek yıl yüzde 3 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, ülkede tüketici fiyat artışlarının bu yıl yüzde 55,8 ve gelecek yıl yüzde 27,3 olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu, Moody’s Ocak ayında görünümü durağandan pozitife çekmiş, Fitch Ratings ise Mart ayında Türkiye’nin kredi notunu yükseltmişti.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN FİNANS7'Yİ TAKİPTE KALIN.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç