Naci Görür aktif fay üzerinde kurulu bir şehri uyardı: 7 üzeri deprem olabilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Naci Görür aktif fay üzerinde kurulu bir şehri uyardı: 7 üzeri deprem olabilir

Naci Görür'den son dakika açıklaması geldi. Görür yaptığı açıklamada bir şehir için 7 üzerinde deprem tehlikesi olduğunu söyledi.

Bilim ve Teknoloji 1 Mayıs 2024 0
Naci Görür aktif fay üzerinde kurulu bir şehri uyardı: 7 üzeri deprem olabilir

Naci Görür'den bir şehre deprem uyarısı geldi. Görür katıldığı programda yaptığı açıklamada şehrin aktif fay hattı üzerinde kurulduğunu ve 7 büyüklüğünde bir derpem yaşanabileceğini söyledi.

Manisa Genç İş İnsanları Derneği (MAGİAD)'nin Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu'nda düzenlenen "Manisa Depreme Hazır mı?" paneline İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür katıldı.

Görür burada yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı ve bazı illerdeki fay hatlaırna dikkat çekerek 7 üzerinde deprem beklendiğini söyledi.

Manisa'da fay hatlarının dağ kenarı ile yamaç ve ovalar içinde doğru yayılım gösterdiğini söyleyerek kentin horst ve graben arazi özelliklerine sahip olduğunu söyledi.

Manisa'nın "graben" olarak adlandırılan çöküntü bir alan üzerinde kurulduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Naci Görür, şehrin aktif fay hatları üzerinde kurulduğunu söyleyerek, "Bu canlı faylar, 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip. Tektonik yapının içinde yaşıyorsunuz ve bu tektonik yapıda depremler mutlaka olur. Bugün olmazsa yarın olur, yarın olmazsa öbür gün olur. Dolaysıyla kalkıp bizim burada deprem olacak mı? Ne zaman olacak? Nasıl olacak? Bunları konuşmanın hiç anlamı yok. Bu bölge er geç depremle sınanacaktır" ifadelerini kullandı.

TARİHTEN DERS ALMAK LAZIM

Tarihten ders alarak depremlerin dikkate alınması gerektiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Görür, "Manisa'nın mülk sahipleri, yaşayan insanları, buranın sahipleri sizsiniz. Kendi iradenizi kullanın mülkünüze sahip çıkın. Siyasetle asla uğraşmayın. Ama kim gelirse gelsin, Manisa'mızı dirençli bir kent haline getirin. Manisa depreme dirençli hale getirilebilir mi? Elbette getirilebilir. Manisa depreme dirençli kent hale gelirse büyük bir depremden minimum etkilenir" ifadelerini kullandı.

DEPREM ENGELLENEMEZ ANCAK ETKİLERİ AZALTILABİLİR

Görür açıklamasının devamında depremin engellenemeyeceğini, ancak zararlarının azaltılabileceğini söyledi. "Deprem dünyanın nabız atışlarıdır" diyerek sözlerini sürdüren Görür, "Deprem olmazsa dünya ölür. Deprem dünyanın yaşadığını gösterir. Ama biz depremin kucağına oturur, gerekli önlemleri almazsak öldürür bizi. İş bu kadar açık. Dirençli bir Manisa için, dirençli kentler için bölgeyi çok iyi bilmeliyiz. Topografyasını bilmeliyiz, jeoloji ve zeminini bilmeliyiz" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç