Goldman Sachs bakır tahmini geldi: Fiyatlar yükselişe geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Goldman Sachs bakır tahmini geldi: Fiyatlar yükselişe geçti

Bakır fiyatları hakkında son dakika haberi geldi. Gelen haberde Goldman uyarısı sonrası bakır fiyatlarının yükseldiği bildirildi.

Emtia 7 Mayıs 2024 0
Goldman Sachs bakır tahmini geldi: Fiyatlar yükselişe geçti

SON DAKİKA HABERİ GELDİ. Goldman Sachs'ın bakır açıklaması sonrası fiyat hızlı yükseldi.

Yatırımcılar Fed'in faizleri indirmesine ilişkin ihtimalleri artırması ve Goldman Sachs'ın artan arz stresi konusunda yaptığı uyarılar sonrası bakır fiyatı yükseldi ve 10 bin dolar / ton fiyatını geride bıraktı. PEKİ BAKIR FİYATLARINDA SON DURUM NEDİR? fİYATLAR NE OLACAK? iŞTE GELEN SON TAHMİNLER.

Haftanın ikinci işlem gününe de yükselişle başlayan bakır fiyatları 10 bin doları test etti ve daha sonra bir miktar gerileyerek 9 bin 736 dolar seviyesine kadar geriledi.

Fed'in zayıf istihdam verileri sonrası bu yıl faiz indirimine gideceği yönünde spekülasyonların yeniden tetiklenmesi sonrası metallerde hareketlilik başladı ve risk varlıklarında daha geniş bir yükseliş görüldü.

Dünya madenlerinin artan talebi karşılamakta zorlanması ve FEd'in gevşemeye gitmesi ihtimali, bakırda olumsuz hava rüzgarı estiriyor. Amerika'da swap piyasaları, Fed'in sene sonuna kadar faiz indirimi ihtimalini Nisan sonundaki yüzde 40 seviyesinden yüzde 53 seviyesine yükseltti.

Goldman tarafından yapılan açıklamada ise bakır fiyatının sene sonunda ton başına 12 bin dolar olacağını bildirdi.

Goldman Sachs'ın önde gelen isimlerinden Nicholas Snowdon'un da aralarında olduğu banka analistleri tarafından yayınlanan notta şu ifadelere yer verildi:

"2024'ten itibaren açık uçlu ve artan metal açıklarına doğru bir geçiş olacağını tahmin etmeye devam ediyoruz"

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç