En fazla yükselen katılım ve emeklilik fonları belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En fazla yükselen katılım ve emeklilik fonları belli oldu

Katılım ve emeklilik fonlarından en fazla kazandıranlar belli oldu. İşte gelen son dakika bilgileri ve veriler.

Ekonomi 3 Mayıs 2024 0
En fazla yükselen katılım ve emeklilik fonları belli oldu

Hangi katılım fonları ve emeklilik fonları ne kadar kazandırdı? İşte yatırım fonları takipçilerinin sorusunun cevabı.

Borsadan daha az riskli olması nedeniyle birçok vatandaşın tercih ettiği yatırım fonları, son dönemlerde cazibesini yeniden artırdı. Özellikle son bir yılda gösterdiği performans ile cep dolduran bazı yatırım fonlarına yönelen vatandaşlar, parasını enflasyon karşısında korumak istiyor. Peki hangi yatırım fonları yükseldi? En çok yükselen fonlar hangileri? İşte gelen son dakika bilgileri.

Senenin ilk 4 ayı geride kaldı ve yatırım fonlarından en fazla kazandıranlar da netleşmiş oldu. Son verilere göre baktığımızda son 1 yılda ve son 4 ayda en fazla kazandıran katılım fonları şu şekilde öne çıkıyor:

Hedef Portföy Katılım Hisse Senedi (TL) Fonu (HSYF) (HKH)
yıllık getirisi: %159,71
yılbaşından bu yana getirisi ise %43,37 seviyesinde gerçekleşti.

İkinci surada ise İstanbul Portföy Katılım Hisse Senedi (TL) Fonu (HSYF) (IVF) geliyor. Söz konusu katılım fonunun yıllık getirisi %140,88 seviyesinde gerçekleşirken söz konusu fonun sene başından bu yana getirisi ise yüzde 45.53 seviyesinde oldu.

EMEKLİLİK FONLARINDA EN ÇOK KAZANDIRAN İKİ FON

Emeklilik fonlarınd da iki fon öne çıkıyor. Söz konusu fonlara paralarını yatıranlar, bir sene içinde 2 kattan fazla bir getiri elde etmiş oldu. 

Bereket Em. ve Hay. Katılım His. Sen. EYF (AGH) fonuna baktığımızda bir yıl içinde getiri oranının %125,95 seviyesinde olduğu görülüyor.

Katılım Em. ve Hay. Temet. Öd. Şirk. Ktlm His. Sen. EYF (KLT) ise 2. sırada yer aldı. Söz konusu fonun yıllık getirisi ise %124,47 seviyesinde gerçekleşti.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç