Bitcoin caiz mi, haram mı? Diyanet'ten son dakika açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoin caiz mi, haram mı? Diyanet'ten son dakika açıklaması geldi

Bitcoin hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Diyanet, kripto para alımı satımının caiz olup olmadığına değindi.

Kripto Paralar 3 Mayıs 2024 0
Bitcoin caiz mi, haram mı? Diyanet'ten son dakika açıklaması geldi

Bitcoin caiz mi? Diyanet'ten son dakika açıklaması. Farklı bir yaklaşım geldi.

Dünyada kripto paralar son dönemlerde daha da popüler oluyor. Türkiye, en fazla kripto para alımı satımı yapan 10 ülke içinde yer alırken ülkemizde milyonlarca kişi her gün kripto para alımı satımı yapıyor.

Yüzde 99'u müslüman olan ülkemizde bir yatırım aracına girilirken vatandaşların en merak ettiği konu, onun helal mi yoksa haram mı olduğu konusu. Bu konuda bir son dakika açıklaması geldi ve Diyanet, merak edilen soruya cevap verdi.

Beyaz TV'den Nur Viral'in sunumu ile ekranlara gelen Hayatta Her Şey var adlı programın bu hafta konuğu İstanbul Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç oldu. Bilgiç burada kripto paralarla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Bitcoin meselesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurul kararları arasında. Din İşleri Yüksek Kurulu, ekonomi dünyasında günümüz uzmanlarıyla birlikte geçmiş ailmlerin de görüşlerini harmanlayarak, ortaya bir sonuç çıkartıyor" diyerek açıklamasına başlayan Bilgiç, kripto paralarla ilgili "Ucu kimin elinde belli olmayan bir yapılanma, riskli" ifadelerini kullandı.

Bilgiç açıklamasında şunları söyledi:

"Bu tür yatırım araçları yeni çıkan araçlar. Nihai sonuç olarak, kurulumuz bunu güvenli bulmuyor. Reel bir ticaret kazanç yolu görmüyor. Çünkü İslam geleneğinde reel para altın, gümüş ve devletlerin kabul ettiği para birimidir. Şimdi bu birim, bazı ülkelerde kabul edilmiş, bazılarında kabul edilmemiş. Ucu kimin elinde belli olmayan bir yapılanma. Bazen çok kazandırıyor, bazen de çok kaybettiriyor. Hatta ülkemizde, bitcoine yatırım yaptıktan sonra intihara sürüklenenler oldu.

Böyle bir durum yaşamamak için bitcoin tarzı güvenli olmayan yatırım araçlarını tavsiye etmiyoruz. Yine de halkımız kendisi bilir"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç